close
Monday - Friday
10h - 21h (Četrtek - zaprto)
Saturday
11h - 04.00h
Sunday
11h - 18.00h
 
Tel: (02) 845 22 45
E-pošta: gostiscegolob@gmail.com
 

ENODNEVNI LEP IZLET V OKOLICI NAŠEGA KRAJA
(TURISTIČNA DESTINACIJA RAČE - FRAM)

Predviden prihod v Fram v dopoldanskih urah. Obisk najstarejše še delujoče oljarne Fram v Evropi. Vodeni ogled oljarne in pokušina ter po želji nakup različnih vrst olja.

Potem se podamo na ogled lepo obnovljenega nižinskega gradu s parkom. V gradu se je odvijala zgodba prvega slovenskega zgodovinskega romana. V reprezentančni Beli dvorani izvemo, zakaj se je Josip Jurčič odločil za prvi slovenski zgodovinski roman prav tukaj. V kapeli gradu se zaradi izvrstne akustike lahko tudi kaj zapoje. V kletnih prostorih
gradu je možnost ogleda največje zasebne etnografske zbirke v Sloveniji. Kasneje si lahko privoščite počitek ob sladoledu, ki daleč naokoli slovi kot najboljši.

V našem kraju na Zg. Polskavi je možnost ogleda cerkve Marijinega vnebovzetja in kot zanimivost imamo okrog cerkve pokopališče, katero je edino v Sloveniji, ki ima urejeno žarni zid s ploščami, na katerih so slike in napisi padlih v Soški fronti.

Veljavni ceniki so pri ponudnikih turističnih destinacij.

Bistriški vintgar

 Le 6 km oddaljen od nas, vas bo očaral s svojimi naravnimi posebnostmi. Videli boste 13metrski slap Šum, šli mimo poznoantične utrdbe iz 4. stoletja, kjer si lahko ogledate bronasti kipec Apolona, obšli mnoge mline in žage ter videli znamenito Maroltovo jelko, z obsegom debla 605 cm. Pot je raznolika in zanimiva, vsekakor vredna ogleda.

 

Botanični vrt TAL 2000

je  zasebni botanični vrt. V vrtu je na ogled največja zbirka rastočih (samoniklih) vodnih in obvodnih rastlin v Sloveniji. Na ogled je še zbirka strupenih rastlin, manjša zbirka mineralov.

Več

Ptujska gora

ki je ena izmed najbolj znanih romarskih poti v Sloveniji leži le 12 km od nas. Ponujajo se vam čudoviti razgledi na vse strani. Znamenitost Ptujske gore je gotska cerkev, ki je vidna že od daleč.

(več)

 

Črno jezero

 leži na gozdnatem slemenu med Tremi Kralji in Osankarico na Pohorju na nadmorski višini 1197 m. Je umetno zajezeno, ker so se pa na dno jezera nalagali organski odpadki ,izgleda kot da je polno črnila, čeprav je voda čista. Črno jezero je priljubljena pohodniška točka, do njega lahko pridete tudi s kolesom, od koder lahko nadaljujete do Osankarice in naprej po Pohorju.

Krajinski park Rački ribniki

Krajinski park Rački ribniki – Požeg leži v zahodnem delu Dravskega polja, skorajda tik pod Pohorjem. To je večji kompleks strnjenega nižinskega mešanega gozda, znotraj katerega se skriva več stoječih voda. Območje je zavarovano od leta 1992 kot krajinski park zaradi izjemne naravne dediščine, ki jo predstavljajo najrazličnejša mokrišča s številnimi redkimi in ogroženimi živalskimi ter rastlinskimi vrstami. Krajinski park je velik 484 ha in je tako med večjimi nižinskimi parki v Sloveniji. Njegovi gozdovi merijo 343 ha, stoječe vode 76 ha, ostalo pa predstavljajo močvirni travniki.

Vir: Wiki

 

Pivola botanični vrt

Botanični vrt Univerze v Mariboru je kraj za sproščanje, druženje, učenje in spoznavanje narave. Možno si je ogledati številne avtohtone in tuje vrste dreves, grmov in cvetic.

Več

Grad Rače

Grad Rače predstavlja primer ravninskega vodnega ali otoškega gradu – dvorca, ki je dodatno zavarovan z visokim okopom. Grad je med letoma 1528 in 1533 pozidal Ptujčan Gregor Regall iz prvotnega dvora, ki se omenja leta 1403.

Vir: kraji.eu

 

GAJ

olimpijsko strelišče

Strelski center Gaj je s 15 ha ograjene površine, sedmimi strelišči, funkcionalnim objektom z restavracijo, kapacitete 800 sedežev, in športno trgovino eden izmed najsodobnejših
strelskih centrov v Evropi.

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

POLSKAVSKI GRIČI

Pohodništvo

Ena takšnih z bogato naravno in kulturno dediščino, geografsko
razgibanostjo, razvitostjo podeželja, kulturnimi in etnološkimi
prireditvami, zanimivo lokacijo in dostopnostjo je tudi območje občine
Slovenska Bistrica. Tisto, kar pohodnike najbolj prepriča, da to
območje obiščejo, pa so zagotovo neokrnjena narava, čiste vode in čist
zrak. Prav zaradi naravnih danosti imata planinstvo in pohodništvo na
tem področju dolgoletno tradicijo in številne člane, ki svoj interes
in veselje do te vrste rekreacije združujejo v dveh planinskih
društvih, delujočih v Slovenski Bistrici in na Zgornji Polskavi. Na
območju občine so tudi urejene športno-rekreativne (planinske),
tematske oziroma turistične (npr. romarske poti vinske turistične
ceste) ter naravoslovne in učne poti (npr. gozdne).

Vira: Turistično društvo Viničar in TIC Slovenska Bistrica