si | en | de

Dominik Golob s.p.
Bukovec 1
2314 zg. Polskava
t: 02 845 22 45
f: 02 845 22 44
m: 031 235 044
e: info@gostisce-golob.si

Okoliške zanimivosti

Nahajamo se 12 km iz Maribora v prelepi okolici, kjer boste našli svoje mesto pohodniki, kolesarji, smučarji ter iskalci drugih oblik sprostitve.

Bistriški vintgar, le 6 km oddaljen od nas, vas bo očaral s svojimi naravnimi posebnostmi. Videli boste 13metrski slap Šum, šli mimo poznoantične utrdbe iz 4. stoletja, kjer si lahko ogledate bronasti kipec Apolona, obšli mnoge mline in žage ter videli znamenito Maroltovo jelko, z obsegom debla 605 cm. Pot je raznolika in zanimiva, vsekakor vredna ogleda.

Olimpijsko strelišče Gaj 
je oddaljeno slabih 5 km. (več)

Botanični vrt TAL 2000 je  zasebni botanični vrt. V vrtu je na ogled največja zbirka rastočih (samoniklih) vodnih in obvodnih rastlin v Sloveniji. Na ogled je še zbirka strupenih rastlin, manjša zbirka mineralov (več)

Ptujska gora, ki je ena izmed najbolj znanih romarskih poti v Sloveniji leži le 12 km od nas. Ponujajo se vam čudoviti razgledi na vse strani. Znamenitost Ptujske gore je gotska cerkev, ki je vidna že od daleč. (več)

Črno jezero
leži na gozdnatem slemenu med Tremi Kralji in Osankarico na Pohorju na nadmorski višini 1197 m. Je umetno zajezeno, ker so se pa na dno jezera nalagali organski odpadki ,izgleda kot da je polno črnila, čeprav je voda čista. Črno jezero je priljubljena pohodniška točka, do njega lahko pridete tudi s kolesom, od koder lahko nadaljujete do Osankarice in naprej po Pohorju.

Copyright © 2009, Gostišče Golob, Dominik Golob s.p. | Vse pravice pridržane. | web design: Conectivia